Ακούμε πολλές φορές ανθρώπους να λένε: «μακάρι αυτός ο χρόνος, να μας φέρει αυτό που θέλουμε πραγματικά». Συνήθως τέτοιες ευχές γίνονται στην αρχή του χρόνου και αποτυπώνουν την ελπίδα και την προσμονή μας, για κάτι όμορφο που ελπίζουμε να συμβεί. 

Πώς όμως θα έρθει αυτό που περιμένουμε, αν δεν κάνουμε τίποτα, παρά μόνο ελπίζουμε; Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πρέπει να αρπάξουμε τη ζωή από τα μαλλιά και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, απλά ονειροβατούμε. Και περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε να αλλάξει κάτι.  Όσο βλέπουμε όμως ότι δεν γίνεται τίποτα, τόσο μελαγχολούμε και τα ρίχνουμε στην «Θεά Τύχη». Την τύχη μας όμως, μόνοι μας την φτιάχνουμε ή την προκαλούμε. Τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του, χωρίς να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας!

Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, η προσπάθεια δεν αρκεί πάντα.  Μπορεί να χρειαστούν και άλλοι παράγοντες.  Ένας από αυτούς είναι και η τύχη. Είναι διαφορετικό όμως, να παλεύεις να πετύχεις κάτι και τελικά να στο στερούν αστάθμητοι παράγοντες, που υπάρχουν πάντα καλώς ή κακώς, και διαφορετικό να περιμένεις τον «από μηχανής θεό», να σου δώσει τη λύση.

Με δυο λόγια: «ό,τι θέλεις, κυνήγησέ το». Αν χάσεις, θα πεις ότι απλά δεν σου έκατσε. Αν κερδίσεις, θα νιώσεις διπλά χαρούμενος, γιατί θα τα έχεις καταφέρει μόνος σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι αν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου, κάνεις δεν πρόκειται να το κάνει για σένα.

Βγες λοιπόν από το καβούκι σου και πάλεψε. Από αυτή την διαδικασία έχεις μόνο να κερδίσεις. Τι θα κερδίσεις; Το στόχο σου ή μια εμπειρία ζωής, που θα σου φανεί χρήσιμη στο μέλλον. 

Να θυμάσαι ότι ακόμη και αν χάσεις μια μάχη, δεν χάνεις τον πόλεμο! Φτάνει να το θέλεις!

Αυτό μετράει πραγματικά!

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

Πηγή: Loveletters.gr