Καθόμαστε και σκεφτόμαστε, πολλές φορές, με ποιο τρόπο θα ικανοποιήσουμε τους άλλους. Πώς θα είμαστε καλοί στην δουλεία μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, στις σχέσεις μας κτλ. Τι γίνεται όμως με το δικό μας κομμάτι; Μήπως θυσιάζουμε τα «θέλω» μας, στο βωμό των «πρέπει» και των «θέλω» των άλλων;

Επειδή λοιπόν  δεν  ξέρει καλύτερα κανένας τον εαυτό μας, από εμάς τους ίδιους, έρχεται η ώρα που πρέπει να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί του. Το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι, να ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ. Να μας αγαπήσουμε για όσα αντέξαμε, όσα ξεπεράσαμε και όσα καταφέραμε. Με άλλα λόγια να συνειδητοποιήσουμε το ποιοι είμαστε και το που έχουμε φτάσει. Η αυτοεκτίμηση είναι «το Α και το Ω», αν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Το επόμενο βήμα, είναι να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Να κάνουμε δηλαδή πράγματα που να μας αρέσουν, που να ηρεμούν την ψυχή μας και να την ξεκουράζουν. Επειδή το τρέξιμο που όλοι κάνουμε, είναι διαρκές και ανελέητο, είναι στιγμές που πρέπει να παίρνουμε «ρεπό» από τις έγνοιες, τις στενοχώριες και τα προβλήματα και επιτέλους να χαλαρώνουμε. Ένα καλό βιβλίο, ένα ταξίδι ή η ενασχόληση με κάποιο σπορ, είναι μερικές ιδέες που μπορούν να κάνουν πράξη, αυτή την χαλάρωση.

Αφού καταφέρουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας, καλό θα ήταν να βρούμε τρόπους να τον «εξελίξουμε». Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες , να ανελιχθούμε επαγγελματικά και να αυξήσουμε παράλληλα και τον κοινωνικό μας περίγυρο. Με αυτό τον τρόπο, δεν μένουμε στάσιμοι και αναζητούμε πάντα κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας. Ως γνωστόν ένα ανήσυχο πνεύμα πάντα εκτιμάται, από τους γύρω του.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα λέγαμε ότι αυτό που χρωστάμε στον εαυτό μας, είναι να του δώσουμε την δυνατότητα να εμφανιστεί στην καλύτερη εκδοχή του. Αυτό γίνεται, μόνο αν μάθουμε να τον αγαπάμε. Να θυμάστε ότι η εσωτερική δύναμη, είναι σαν τη  ασπίδα του πολεμιστή. Όσο πιο μεγάλη (και με καλύτερη επένδυση) είναι, τόσο προστατεύεται ο πολεμιστής στην μάχη. Σε αυτή τη μάχη ο πολεμιστής είσαι εσύ. Φρόντισε λοιπόν την ασπίδα σου και δεν θα χάσεις. Να το θυμάσαι αυτό.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

Πηγή:
lovenmore.gr