Όπως λέμε συνεχώς η τροφή δεν είναι απλά κάποιο σύνολο υλικών και χημικών ενώσεων αλλά αποτελεί πληροφορία για τον οργανισμό και τα γονίδιά μας. Αν τρώμε «σαβουροφάγια» ακόμη και χωρίς υπέρβαση των θερμίδων που μας αναλογούν, αργά ή γρήγορα θα προκαλέσουμε σημαντικές βλάβες στον οργανισμό μας (έκφραση βλαπτικών γονιδίων, αρνητική αλλαγή μικροβιώματος, οξειδωτικό στρες, φλεγμονές, επιγενετικές προδιαθέσεις κλπ). Αντιθέτως με την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, με βασικό σκελετό το Μεσογειακό τρόπο ζωής (Μεσογειακή Διατροφή, σωματική δραστηριότητα, κοινωνικότητα – θετική ψυχολογία) επιτυγχάνουμε όχι μόνο την έκφραση «θετικών» γονιδίων, με επέκταση σε όλο τον οργανισμό μας, αλλά και την ενίσχυση των μηχανισμών αντιγήρανσης!

Το θέμα φυσικά δεν είναι να φαινόμαστε νεώτεροι αλλά η δέσμευση (έστω και μερική) των τοξικών «ετοιμοθάνατων» κυττάρων που είναι συνυπεύθυνα για μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης ΙΙ, δυσλιπιδαιμίες - αθηροσκλήρωση – εμφράγματα, καρκίνοι κλπ) με αποτέλεσμα όχι μόνο τα περισσότερα χρόνια ζωής αλλά πρωτίστως της ευζωίας!

Απ’ ότι μαθαίνουμε η ιατρική κοινότητα στοχεύει πλέον στην αντιμετώπιση των μηχανισμών γήρανσης (σενομορφικά – σενολυτικά – σενοθεραπευτικά) σε κυτταρικό επίπεδο, αλλά και (σε επίπεδο) μηχανισμών πλέον, υποσχόμενη εξαιρετικές έως απίστευτες εξελίξεις στο τομέα της υγείας και της ανθρώπινης επιβίωσης!

Βλέπετε μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται αδύνατα κι εξωπραγματικά στον πολύ κόσμο αλλά κάποιοι «τρελοί» επιστήμονες κι ερευνητές είναι «χωμένοι» στα εργαστήρια και την επιστήμη τους, προσπαθώντας να δώσουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα, ακόμα και στο ηλικιακό, απαλύνοντας τον πόνο κι αυξάνοντας την ανθρώπινη ζωή. Αρκεί κι η δική μας επιλογή διαβίωσης, να είναι προς την ευζωία κι όχι στην «απόλαυση» της καταστροφής του οργανισμού μας!

 

 

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ συγγραφέας Διαιτολογικών βιβλίων, SCOPE (Ειδικός στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πιστοποιημένος από τη WOF), με μετεκπαίδευση στη Λιπιδιολογία, στην πρόληψη καρδιαγγειακών & μεταβολικών νοσημάτων, μέλος της Ελλ. Ετ. Αθηροσκλήρωσης, EAS, WOF, Ελλ. Ιατρικής Ετ. Παχυσαρκίας, Αντιπρόεδρος Ελλ. Ερ. Ινστ. Επιστημον. Διατροφής Αθλητών και διευθυντής της επιχείρησης «Η ΥΓΕΙΑ».

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., face book – messenger: Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης, site: www.tsilidiet.gr, www.hugeia.gr, www.tsilibooks.gr