Η πίεση της καθημερινότητας, η αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε λόγω της πανδημίας, ο φόβος για την υγεία μας, καθώς και οι οικονομικές στενοχώριες ,συνιστούν συνεχή στρες για τον οργανισμό μας. Το στρες όμως από μηχανισμός επιβίωσης,  χρήσιμο για τον άνθρωπο, όταν είναι παρατεταμένο επιβαρύνει τον οργανισμό μας και την υγεία μας, από πολλές απόψεις.

    Το χρόνιο ή έντονο στρες, συνδέεται με την καταστολή της γενικής αντίστασης στους μολυσματικούς παράγοντες και μας κάνει πιο ευάλωτους. Όπως αναφέρει και ο Βρετανός ιατρός, καθηγητής Ron Eccles, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για το Κοινό Κρυολόγημα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Βρετανίας, «Οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν πρόσφατα προβλήματα στο σπίτι ή στη δουλειά, είναι πιο ευάλωτοι σε σύγκριση με άλλους. Η αυξημένη πίεση της σύγχρονης ζωής στην πόλη, μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από την υψηλή συχνότητα των κρουσμάτων του κοινού κρυολογήματος. Ακόμη και αν, μόλις, έχουμε συνέλθει από μια ίωση, μπορούμε να πάθουμε κι άλλη, από διαφορετικό ιό. Τα δε αντισώματα που αναπτύξαμε κατά του πρώτου, θα μας προστατεύσουν μόνο από τον συγκεκριμένο ιό.»

    Κάθε μέρα λοιπόν ξοδεύουμε ενέργεια για τις δραστηριότητες μας. Το στρες και ο έντονος τρόπος ζωής απαιτούν πολλή περισσότερη ενέργεια και γίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος ,που καταπονείται, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ευάλωτοι στις λοιμώξεις.

    Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, μέσω της Προηγμένης ομοιοπαθητικής θεραπείας, ελαχιστοποιείται η ευπάθεια του οργανισμού στην μολυσματικότητα των ιών, με τους οποίους αναπόφευκτα έρχεται σε επαφή καθημερινά. Αυτή είναι η συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην μάχη κατά του Covid19 , παράλληλα με όλα τα άλλα όπλα της ιατρικής.

    Σε άλλη μελέτη με θέμα«Η ομοιοπαθητική θεραπεία σε οξεία μέση ωτίτιδα σε παιδιά», τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής ,συγκρινόμενα με εκείνα της συμβατικής θεραπείας, ήταν αντίστοιχα, ενώ συγκρινόμενα με τα της placebo θεραπείας ,είχαν στατιστικά σημαντική διαφορά. Ο όρος «στατιστικά σημαντική διαφορά» είναι ο επιστημονικός όρος ,για την επιβεβαίωση ενός ερευνητικού αποτελέσματος. (Frei H & Thurneysen A. δημοσίευση British Homeopath Journal, 2001).

    Σε άλλη μελέτη που έγινε, σε 119 ασθενείς με οξεία ιγμορίτιδα και ομοιοπαθητική θεραπεία, σημειώθηκε επιτυχία σε ποσοστό 81,5%. (Adv Ther 1999; 16:103-111). Ας θυμηθούμε ότι το αποτέλεσμα του placebo δεν ξεπερνάει το 25-30%. Μια ομοιοπαθητική θεραπεία λοιπόν, με τόσο υψηλό αποτέλεσμα, δεν έχει καμιά σχέση με το placebo.

   Να τονίσουμε ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι συμβατή με κάθε άλλη χημική θεραπεία που μπορεί να παίρνει ο ασθενής μας, διότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια ή αντενέργεια. Σέβεται το έργο των άλλων ειδικοτήτων και συμβάλει, με τα δικά της θεραπευτικά μέσα, τα οποία δεν έχουν καμία παρενέργεια, στην τόνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση των σωματικών και ψυχοδιανοητικών μας αντιστάσεων.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ
Γενικός Ιατρός -Ομοιοπαθητικός