Είμαστε και επίσημα στο έτος 2024! Η διάθεση στα ύψη. Νέα χρονιά σημαίνει, νέοι στόχοι, νέα ξεκινήματα και κυρίως, διάθεση για αλλαγές. Αν την τελευταία μέρα του έτους, η λαϊκή παράδοση «υπαγορεύει» απολογισμό, την πρώτη μέρα του νέου χρόνου «απαιτεί» σωστό προγραμματισμό! Η βασική επιδίωξη-όραμα είναι να φτάσουμε αυτή τη χρονιά ένα βήμα παραπάνω, από εκεί που ήμασταν την προηγούμενη. Αυτό ναι, είναι εξέλιξη.

Το πρώτο πράγμα που καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι τα περιττά κιλά των εορτών. Όλοι κάναμε τις "παρασπονδίες" μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Σκοπός είναι τώρα, να επανέλθουμε στα φυσιολογικά μας επίπεδα. Μια επίσκεψη στον διαιτολόγο θα βοηθούσε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα απώλειας κιλών, αλλά και σωστής διατροφής, ώστε να μην στερούμαστε τίποτα και παράλληλα να φτάσουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλό θα είναι το νέο χρόνο να θέσουμε στόχο την σωστή διατροφή, ώστε να μην έχουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στο βάρος μας, διατηρώντας την καλή μας υγεία.  

Ο δεύτερος στόχος που πρέπει να βάλουμε αυτή την χρονιά, είναι να κάνουμε την άσκηση μέρος της ζωής μας. Ιδανικό θα ήταν να ασχοληθούμε με κάποιο σπορ αλλά αν κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, τουλάχιστον ας επισκεπτόμαστε πιο συχνά το γυμναστήριο. Επίσης για όσους θέλουν να συνδυάσουν άσκηση με επιστροφή στη φύση, που πάντα κάνει καλό, η πεζοπορία και η ορειβασία αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Τρίτος και τελευταίος στόχος είναι η διατήρηση της καλής μας ψυχικής υγείας! Όπως φροντίζουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, καλό θα ήταν να ενδιαφερθούμε και λίγο για το «μέσα» μας. Πώς θα γίνει αυτό; Γεμίζοντας την καρδιά μας με αγάπη και δείχνοντας κατανόηση, σεβασμό και αλληλεγγύη στον διπλανό μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε την περιβόητη ενσυναίσθηση, αποβάλλοντας  τοξικά συναισθήματα όπως είναι το μίσος, η κακία, η έπαρση, ο θυμός και ο φθόνος. Για όλα αυτά βέβαια απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Σήμερα όμως που η κοινωνία μας γίνεται ολοένα και πιο επιθετική και βίαιη, αν μη τι άλλο, επιβάλλεται η αλλαγή. Αλλαγή τρόπου σκέψης, συμπεριφοράς αλλά και στάσης στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, για να μην καταλήξουμε να γίνουμε «ζούγκλα»!

Για το τέλος αφήνω κάτι που, σε αυτό εδώ το site, πρεσβεύουμε από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε. Αυτό είναι, η ΠΡΟΛΗΨΗ. Η πρόληψη σώζει ζωές και είναι κρίμα, σήμερα που η ιατρική έχει κάνει άλματα, να αρνούμαστε να κάνουμε τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται, για να πιστοποιήσουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μας! Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης, «είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε, παρά να θεραπεύουμε».


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

BE HEALTHY FOR EVER!


ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ