Τελικά τι είναι πιο ωραίο σε αυτή τη ζωή; Να είσαι ρεαλιστής ή ονειροπόλος; Το καθένα έχει την αξία του. Το να είσαι ρεαλιστής, σε κάνει να πατάς γερά στο έδαφος, να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και να προχωράς, με σταθερά βήματα, προς την επιτυχία. Από την άλλη, το να είσαι ονειροπόλος, μπορεί να σου εξασφαλίσει μια ζωή με περισσότερο συναίσθημα, αλλά πολλές φορές «ανέφικτη».  Είναι γνωστό, ότι όσοι «πετούσαν στα σύννεφα» έπεσαν άσχημα, ενίοτε δε, γκρεμίστηκαν.


Για να μην "αφορίσουμε" όμως τους ονειροπόλους, θα κρατήσουμε ένα βασικό τους στοιχείο, τα όνειρα. Είναι πάρα πολύ ωραίο ο άνθρωπος να έχει όνειρα (στόχους) και να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος, χωρίς όνειρα. Κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του, τα οποία προσπαθεί να πραγματοποιήσει. Τα όνειρα είναι ο κινητήριος μοχλός για την ζωή μας, γιατί κρύβουν ένα πολύ βασικό στοιχείο, την ελπίδα. Επειδή «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», έτσι και τα όνειρα μας δεν έχουν ημερομηνία λήξεως . Απλά διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή, την ηλικία και κάποιους αντικειμενικούς παράγοντες (κράτος, κοινωνία, οικογένεια). Το πιο βασικό στοιχείο που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν παραιτηθεί από την ζωή, είναι ότι δεν έχουν πια όνειρα. Άνθρωπος όμως χωρίς όνειρα, είναι ένας «νεκρός» άνθρωπος.


Μην σταματάτε λοιπόν να ονειρεύεστε! Κάποια όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν και άλλα όχι,  καθαρά από θέμα τύχης ή συγκυριών. Το να είστε ρεαλιστές εδώ, θα σας βοηθήσει να ξέρετε, ποια πράγματα γίνονται και ποια δεν γίνονται.  Είναι σημαντικό όμως να μην το βάζετε κάτω. Συνεχίστε και παλέψτε.  Δώστε στην ζωή σας όραμα και ελπίδα για να χτίσετε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι η ζωή μας αποκτά χρώμα! Αυτό το χρώμα, το αξίζουμε!
 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

Πηγή: lovenmore.gr