Πολλάκις,  ακούμε τις επιθυμίες και τις ευχές όλων, για αυτό  το πολυπόθητο και αξιοζήλευτο αγαθό, για το οποίο όμως ελάχιστα φροντίζουμε ,όσο το κατέχουμε ή νομίζουμε ότι το κατέχουμε , δηλαδή την υγεία.  Ακόμα και σήμερα όμως, οι αντιλήψεις των περισσοτέρων από εμάς για την εξασφάλιση της ¨καλής υγείας¨  , είναι εσφαλμένες.  Φράσεις όπως «πόσο θες να ζήσεις και γυμνάζεσαι τόσο;» , «κάνε και καμιά παρασπονδία»,  «γιατί προσέχεις τη διατροφή σου τόσο ;» ,ακούγονται συχνότατα στις μέρες μας από ανθρώπους "που ξέρουν να ζουν".

  Νομίζω, κανένας νοήμων ή καλύτερα συνειδητοποιημένος άνθρωπος, δεν ασκείται και δεν προσέχει τη διατροφή του, για να κερδίσει κάποια έξτρα χρόνια ζωής. Άλλωστε, κανένας δεν ξέρει πόσο θα ζήσει, με τόσους κινδύνους που μας περιβάλλουν, αλλά και τόσους αστάθμητους παράγοντες, που διέπουν τη ζωή μας. Δεν θα παραθέσω τα τόσα οφέλη της γυμναστικής και της σωστής διατροφής εδώ,  άλλωστε είναι πασίγνωστα πλέον. Το μόνο που θέλω να πω (και ίσως το σημαντικότερο) ,είναι ότι πρέπει να κοπιάζουμε και να στοχεύουμε στην ποιότητα  όχι  στην ποσότητα στην ζωή μας.

  Είναι ευρέως αποδεκτό πλέον ότι η ποιότητα της ζωής μας ,σε μεγάλο βαθμό, είναι το αποτέλεσμα παραγόντων που «αποταμιεύτηκαν»  τα προηγούμενα χρόνια, με τις καλές ή κακές μας συνήθειες.  Γνωρίζω εκατοντάδες ανθρώπους που από την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους (αν όχι από την τέταρτη) ,έχουν επιβαρυμένη υγεία και ζουν αναγκαστικά, καθημερινά, με αρκετά χάπια και στερήσεις .  

  Πρέπει ,τέλος ,να  καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στη ζωή και ότι  η δική μας κακή υγεία, επηρεάζει πολλές φορές τους οικείους μας και ενίοτε τους επιβαρύνει αφάνταστα. Κανένας νοήμων καθοδηγητής δεν θα μας προτρέψει στο άλλο άκρο, της απόλυτης αφοσίωσης δηλαδή  σε μια  ζωή μόνο με άσκηση,  αλλά θα μας ωθήσει να προσέχουμε όσο μπορούμε  τη ζωή μας, για να μας «προσέχει» και εκείνη....
                                                      

  Να είστε υγιείς και να φροντίζετε γι αυτό....

          

 

ΣΥΜΕΩΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ     

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ