ΤO HEALTHY FOR EVER είναι ένα site που ασχολείται, εκτός των άλλων,  με τον αθλητισμό , κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό έχουμε σκοπό να παρουσιάσουμε παραδείγματα ομάδων και αθλητών που ξεχωρίζουν για την αξία και αυταπάρνησή τους. Επιλέξαμε, η αρχή μας να γίνει από τον χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών  και συγκεκριμένα από την πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄Εθνικής κατηγορίας με το όνομα «Νέες Ατρομήτου». Η επιλογή δεν έγινε τυχαία, καθώς το παράδειγμα της ερασιτεχνικής αυτής ομάδας πρέπει να αποτελέσει  οδηγό για πολλές επαγγελματικές ομάδες.  

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, καθώς  είναι ένα κατά κύριο λόγο αντρικό σπορ, το ποδόσφαιρο γυναικών μετρά ήδη 36 χρόνια (από το μακρινό 1986) στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  τμήμα γυναικών  Ατρομήτου είχε 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α΄ εθνική κατηγορία καταλαμβάνοντας μάλιστα  την τρίτη θέση τη σεζόν 2019-2020! Δυστυχώς όμως , μετά από διαφωνία με την ιδρύτρια ομάδα του Περιστερίου, οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας  Ατρομήτου αποχώρησαν και μεταφέρθηκαν στις “Νέες Ατρομήτου”, σύλλογο που ιδρύθηκε το 2018, με τη συναίνεση του Ερασιτέχνη Ατρομήτου, για να στεγάσει τις γυναικείες υποδομές.

Έτσι η ομάδα γυναικών Ατρομήτου από την τρίτη θέση της Α΄ εθνικής βρέθηκε το 2020 στην B’ εθνική (για λόγους εξωαγωνιστικούς! Το συγκρότημα όμως της Καλομοίρας Κοντομίχη μετά από απουσία ενός χρόνου (λόγω Covid19 ) καi συγκεκριμένα τη σεζόν 2021-2022  έκανε επέλαση στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής και ανέβηκε πανηγυρικά, εκεί που της αξίζει , στην Α΄ κατηγορία.

Το προσεχές Σάββατο 7 Μαΐου, στις 7μμ, στο γήπεδο της Χωράφας, θα γίνει η φιέστα για τις πρωταθλήτριες  . Συγχαρητήρια  κορίτσια για την άνοδο και ευχόμαστε να διαπρέψετε και στα μεγάλα σαλόνια ! Ο αγώνας σας , παρά τις πολλές δυσκολίες, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!

 

Τιμητικά θα αναφέρουμε τα ονόματα των πρωταθλητριών:  ΜΑΡΑΣΙΔΗ ΛΙΑ , ΨΥΡΡΗ ΔΑΝΑΗ  , ΚΡΙΕΖΗ ΑΝΤΩΝΙΑ , ΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ ,ΤΡΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΡΑ, ΤΑΜΒΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ,ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΤΣΟΥ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΜΠΡΙΑΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ , ΒΕΡΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΥΔΙΚΟΥ ΙΑΚΩΒΙΝΑ , ΡΟΚΟΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΑΜΙΟΥ ΜΑΡΙΦΑΙΗ , ΓΑΤΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ ,ΓΙΟΥΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΦΥΤΙΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ,ΚΟΠΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ,ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ ΑΝΕΖΑ, ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗ ΝΑΝΣΥ , ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ  ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΙ  ΣΟΝΙΑ ΑΧΜΑΝΤ, ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΟΡΕΡ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΡΙΑΝΑ με 18 ΓΚΟΛ (ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ), ΓΑΤΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ με  17 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΒΕΡΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ με 13 ΓΚΟΛ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΚΟΝΤΟΜΙΧΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ : ΤΡΑΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ

ΠΗΓΗ: PERISTERI ACADEMIES , WIKIPEDIA